De hub voor teamwerk in Microsoft 365

Nodig iedereen waarmee je werkt uit om te chatten, te vergaderen, te bellen en samen te werken, allemaal op één plek, waar je ook bent.

Vergader vanaf elke locatie

Schakel onmiddellijk over van groeps-chat naar videobellen met één klik op een knop. Teams van 10 of 10.000 mensen kunnen op één plek vergaderen, op hoeveel verschillende locaties ze zich ook bevinden.

Ontdek een nieuwe manier om samen te werken

Werk samen met behulp van de onlineversie van Office-apps, waaronder Word, Excel, PowerPoint en OneNote.

5 redenen om vandaag nog Teams te gaan gebruiken

Je kunt het chatvenster in Teams gebruiken om snel met je collega’s te praten. Maar je kunt er nog zoveel meer mee.

Wil je een bestand delen? Voeg deze gewoon toe in de chat. Daarna kun je met je collega bellen of een videogesprek houden om het bestand rechtstreeks vanuit het venster te bespreken.

Je kunt ook een vergadering plannen zonder het chatvenster te verlaten. Door de integratie van de chatfunctie met andere Microsoft-producten zoals 
OneNote en  Office hoef je gedurende het hele gesprek niet meer tussen apps te schakelen.

Je kunt alles vinden in het chatvenster.

Het kan lastig zijn om vergaderingen voor te bereiden. De agenda staat in één e-mail, overeengekomen acties in een andere. En waar is dat ding gebleven dat je moest bekijken vóór de vergadering?

Met Vergaderingen in Teams wordt dit alles veel eenvoudiger. Zodra je de vergadering hebt gemaakt, kun je met de deelnemers over de agenda chatten, de bestanden delen die ze moeten bekijken en de vergadernotities en taken bijhouden. Je kunt zelfs controleren wie de onbekende mensen zijn die zijn uitgenodigd.

Na de vergadering is de opname van het gesprek direct beschikbaar op hetzelfde tabblad, dus als je de vergadering gemist hebt, hoef je niet naar de opname te zoeken. Alles staat er, met de vergadernotities en overeengekomen acties.


e wordt niet meer overspoeld door e-mails. Omdat gesprekken nu op een structurele manier in Teams worden gehouden, hoef je niet meer alle reacties op e-mails door te spitten, die vaak zijn verzonden met Allen beantwoorden.

En als iemand je een bestand wil sturen of je een korte vraag wil stellen? Daar heb je chat voor!

Dankzij de nauwe integratie met  Office 365, hoef je niet tussen apps te schakelen wanneer je aan een document wilt samenwerken. Je kunt het  Word-,  Excel– of  PowerPoint-document in Teams maken, dit direct delen met je collega’s en daarna meteen hieraan samenwerken.

Er worden geen verschillende versies meer verzonden via e-mail, dus is er geen verwarring meer over versies. Je kunt opmerkingen en taken toevoegen en met je collega’s chatten om het document meteen te bespreken.


Wanneer we onderweg zijn, moeten we overal van op de hoogte blijven, bereikbaar zijn en toegang hebben tot alle resources. Met de telefoon-app van Teams heb je direct toegang tot al je apps en documenten. Je kunt eenvoudig reageren op chats en gesprekken, met één klik deelnemen aan vergaderingen en blijven samenwerken. Dus zelfs onderweg blijf je volledig op de hoogte.